2012. október 29., hétfő

A legtöbb gond

Novemberben fogok tartani egy egy napos tréninget hitoktatóknak Kreatív hittan címmel.
A készüléshez szeretném a segítségetek kérni.
Egy kérdésre várok választ Tőletek:

Mi okozza nektek a legnagyobb nehézséget a hittanra való készülés során?

Ha van egyéb ötletetek, hogy miről beszéljek ezen a tréningen, akkor írjátok meg.

Előre is köszönöm a választ!

2 megjegyzés:

  1. Nekem az utóbbi időben ritkán van ilyesmire időm, lehetőségem. Nyaranként szoktam vállalni táborokat, meg itthon a gyerekeimnek próbálok kreatív dolgokat kitalálni.
    Igazából én szeretek ötletelni, gondolkodni, kitalálni, az időt sem sajnálom rá. Viszont ha nincs időm megrajzolni, elkészíteni a dolgokat, akkor feszült vagyok.
    Szerintem a szemléltetés fontos dolog. Nekem az a vesszőparipám. A legtöbb előadásomban ezt a témát vesézem. Azt, hogy milyen fontos szemléltetni!

    VálaszTörlés
  2. 45 perc nem túl hosszú, az alsósok kézügyessége pedig még nem túl nagy. Jártam úgy, hogy (mint kiderült) túl bonyolult műveletbe fogtunk, így végül gyakorlatilag én csináltam meg minden gyerek művét. Egyáltalán: sokszor jóval több időt vesz igénybe a barkácsolás, mint amennyi van. A gyurmázva mesélés bevált, na de nem lehet azt minden órán. Szóval, ha lenne valami recept a 45 perc és a kreatív megoldások összehangolására ;) Amúgy a legnagyobb gondot a saját időhiányom okozza - hogy sokkal több szabad (!) időre lenne szükségem ahhoz, hogy kreatív legyek, maradjak, és kitaláljak nekik mindenfélét, és ne csak a tankönyv feladatai mentén tartsam meg az órákat.

    VálaszTörlés