2011. április 13., szerda

Húsvéti előkészület konfirmandusokkal 2


A húsvéti előkészület konfirmandusokkal eredménye látható a fenti képen.
Nem jött el mindenki, ezért kiválasztottam a 3 legfontosabb helyszínt.
  • A Gecsemáné kertjében három tanítvány látható. Egynek van csak arca, ő mosolyog. Péter.Miközben a konfirmandus felolvasta, hogy Jézus gyötrődött, mégis egy mosolygós arcú Jézust rajzolt. Jézus a szenvedésében sem vált elkeseredetté.
  • A második hely a Golgota. Jézus egy kendőbe tekerve. Olyan gondosan tekergette be azt a vékony papírlapot, mintha egy babát pólyálna. Simon, a kereszt alatt maradt kendő nélkül. Amikor felolvasta a konfirmandus azt, hogy: Ha Isten Fia vagy, szállj le a keresztről!- utána elhallgatott. És csak csend volt, és nem történt semmi. Jézus nem szállt le a keresztről. Ez annyira kézzelfogható volt a csendben, hogy részemről a délután következő óráiban mindig ez járt a fejemben, hogy: de nem szállt le a keresztről.
  • A harmadik helyszín az üres sír volt. Két összetolt óriási asztalon két kövecske és két kréta, ami a keresztre utal. Nincs ott Jézus.

Óra végén megkértem mindenkit, hogy mondja el, hogy számára mi a tanulság a helyszínével kapcsolatban.
Gecsemáné kert: Jézus nagyon szenvedett, de tudta, hogy mi az Atya akarata, és ezt akarta követni. Nekünk is ezt kellene tenni, hogy követjük az Atya akaratát.
Golgota: Jézus nem szállt le a keresztről, kitartott.
Sír: Mivel Jézus kitartott, ezért tudta elérni azt a célt, amit akart, és így támadt fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése