2011. április 5., kedd

Napközis tábor-Előkészületek




Évek óta tartunk német hittanos napközis tábort. Szeretném megosztani veletek lépésről lépésre, hogy hogyan készülök minden évben erre a nagy sikerű táborra. Azért írom, hogy nagy sikerű, mert gyakorlatilag januártól kezdve folyamatosan keresnek meg szülők, hogy akkor jöhet-e a gyermekük ismét. Hihetetlenül sokat tanulnak a gyerekek egy hét alatt.

1. lépés: Időpont kiválasztása

A segítő tanárok időbeosztása szerint a tanév végéhez legközelebbi szabad hét.
Idén Július 4-8.

2. lépés: Alaptörténet kiválasztása

Az az igazság, hogy saját anyaggal dolgozunk mindig. A tábor utolsó napján előadunk egy zenei betétekkel gazdagon ellátott történetet.
Találtam egy jó kis musicalt egy németországi teológiai könyvesboltban.
Befreit, Palus-Musical von Matthias Fruth.
Miután belehallgattam, megrendeltem egy kottafüzetet, CD-t és egy Playback-CD-t.
Jó választás volt, mert egészében meghallgatva is jók a dalok. Vagyis: a dallam fülbemászó, a daloknak van refrénje, ami nagyon fontos a tábori énekeknél. Az egyik ének rap, úgyhogy a fiúknak is fog tetszeni.
A musical szövegét teljesen átírom, mert német gyerekekre írták. Szóval kicsit bonyolult a szöveg és maga a darab nagyon hosszú.

Amire nem is gondoltam előtte:
Amikor megérkezett a kottafüzet, meglepetésként ért, hogy az állt benne, hogy a kiadótól meg kell vásárolni a musical előadási jogát. Mi úgysem adjuk elő azt a történetet, és persze az összes éneket sem, mert elég sok. De azért meglepett.

Ahogy készülök a táborra, úgy írom le ide, hogy mit teszek.
Szóval valamikor a 3. lépés következik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése