2012. június 17., vasárnap

A zarándok útja tábor 5. napja


Péntek: 5. Nap

8.30-9. 15 Energetizáló és bizalom játékok az udvaron KÖZÖS
1. Labda fogd meg-add át Idő: 15 perc 
Körben áll mindenki. Bal kézben a labda. Jobb oldalra nyújtva. Fogd meg!-vezényszóra jobb kézzel megfogja mindenki a labdát, majd Add át! –vezényszóra átveszi a bal kezéből és a szombszéd bal kezébe adja át.   
2. Nudlifogó: Idő: 10 perc          
Előkészületek: létszámnak megfelelő nudli. Leírás: A nudlit valakinek a cipőorrára kell érinteni.
3. Közkívánat
9.15-9.45 Áhítat-énekkel KÖZÖS
9.45-10.15 Tízórai
10.15-10.25 Kerettörténet: KÖZÖS
Keresztyén és Reményteljes haladnak a keskeny úton. Útközben pásztorokkal találkoznak, akik egy távcsővel megmutatják a hegyormot, a Sínai hegyet. Álomerdőn keresztül kell menniük. Itt nem egyszerű a dolguk, mert elálmosodnak. Amikor azonban Jézusról kezdenek el beszélgetni, akkor ébren tudnak maradni. Végül elérkeznek egy folyóhoz. Ezen kell átkelni, hogy bejussanak a mennybe. Nagyon veszélyes, mert el lehet süllyedni.
10.25- 12.00 Ötödik főjáték és megbeszélés: Savas folyó CSOPORTOKBAN       
Nagyok: Most el kell indulnotok. Ezek a szőnyek jelképezik a Jézusról szóló tanításokat. Csak ezen járva lehet bejutni a mennybe.A foltoknak mindig érintkezni kell valakinek a lábával, kezével. Át kell jutni a mennybe. A vízre nem szabad rálépni, mert akkor elnyel. Ha nem ér senki a folthoz, akkor elsüllyed. Ha egyszer egy foltot leraktunk  földre, akkor már nem szabad felvenni. Egyet kivéve, mert ez a szuprfolt. Ez szabad mozgatni.
Kicsik: Kettesével kell átjutni az egyik partról a másikra a szőnyegeken úgy, hogy aki átmegy, annak be van kötve a szeme. Mindenkinek át kell menni.
PÉNTEK:
Kellékek:
·         kislabda/fő
·         nudli
·         szőnyegek
·         kendők
·         térképhezvalók
11.30 Megbeszélés CSOPORTOKBAN
Egy nagy lapra felírjuk a végén, hogy mit tanultunk.
12.00-13.00 Ebéd
13.00-15.00 Kézműveskedés
Mind a két csoport játékokat tervez, amiket a szülőkkel játszunk. Egy nagy térképet készítünk, amin a történet jelenetei vannak.
15.00  Szülői délután
15.30 uzsonna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése